Έκθεση έργων Τεχνολογίας

afisa τεχνολογια 2018-19

Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού

Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στην  «Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού»,  που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων, το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Επιτροπή Αγωνιστικού Προσανατολισμού με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΣ του Δήμου Σερρών.

Στόχος της «Μαθητικής Ημέρας Αγωνιστικού Προσανατολισμού» ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες με βιωματικό τρόπο μια ευχάριστη αθλητική-υπαίθρια δραστηριότητα, να αποκομίσουν τα κινητικά, παιδαγωγικά και γνωστικά οφέλη που πηγάζουν απ’ αυτή καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά.

Η βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λευκώνα,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αγωνιστικού προσανατολισμού (Orienteering) 2019.Υπεύθυνοι για τη δράση οι καθηγητές: Τιτόνης Κυριάκος και Αρβαντά Αγγελική

«Σκληρό Καρύδι» – Εργαστήριο για μαθητές

Σε ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο Σκληρό Καρύδι είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν μαθητές/τριες του σχολείου μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το προσφυγικό, η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και ικανότητας να μπαίνουν στη θέση του άλλου ,η καλλιέργεια αλληλεγγύης και κλίματος συνεργασίας στην τάξη, η πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν.

Ευχαριστούμε πολύ τις θεατροπαιδαγωγούς κ. Τζένη Καραβίτη και Ειρήνη Μαρνά για την υλοποίηση του προγράμματος. Υπεύθυνη καθηγήτρια Αρβαντά Αγγελική


Μαθητική εμπορική έκθεση

Tην Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και του προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019, επισκέφθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Μαθητική Εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Η επίσκεψη αυτή προγραμματίστηκε προκειμένου  οι μαθητές μας που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα να γνωριστούν με μικρούς επιχειρηματίες άλλων σχολείων, να δουν και να ανταλλάξουν επιχειρηματικές ιδέες  αλλά και να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική τους ευθύνη ως μελλοντικοί επαγγελματίες που οφείλουν να υπηρετούν το κοινό καλό και να σέβονται το περιβάλλον.
Συμμετοχή σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

      Συγχαρητήρια στην ομάδα «Ρομπομάστορες» του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στον  περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας της WRO την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
        Οι μαθητές μας, Τσιγανιώτης Θεοφάνης, Σανακίδης Γιώργος και Παναγιώτα Τσιαγανιώτη προσπάθησαν και με τον ενθουσιασμό και την άψογη συνεργασία μεταξύ τους εκπροσώπησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχολείο μας. Τους αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια τους. Τον συντονισμό της ομάδας είχε η κ. Αρβαντά Αγγελική


 


Σελίδα 1 από 2

Διάκριση eSafety

Παλαιότερος δικτυακός τόπος

Σύνδεση